Velours is een luxe en rijke stof van een hoge kwaliteit. Wilt u graag een warme uitstraling in uw woonruimte creëren? Dan zijn velours gordijnen een goede keuze. Veel mensen hebben het over fluweel wanneer ze het over velours hebben. De stof voelt namelijk zacht aan en heeft een matte glans. In grote ruimtes kan velours vooral grote voordelen hebben. Ze geven een warme en rijke uitstraling waardoor de ruimte meer gezelligheid en een intiemere sfeer krijgt. Velours gordijnen stralen rust uit en dat maakt ze bijvoorbeeld zeer geschikt voor een slaapkamer. Ook in de woonkamer zijn velours gordijnen erg mooi.

Onderhoud van velours gordijnen

Om velours mooi te houden moeten ze voorzichtig behandelt worden. Het is immers een luxe stof die u graag mooi wilt houden. Zijn uw velours gordijnen vies of smoezelig en moeten ze gewassen worden? Laat het wassen van velours gordijnen daarom over aan een professionele partij. Zo weet u zeker dat uw gordijnen mooi blijven. Als uw velours gordijnen gekreukeld zijn, kunt u hier wel zelf wel wat aan doen. U kunt ze benevelen met een plantenspuit en gesloten houden tot ze droog zijn. De kreukels zullen dan snel verdwenen zijn!

Wilt u uw  velours gordijnen in optimale staat behouden? Gebruik dan een trekstang. Velours kan namelijk pletten of smerig worden op de plek waar u een gordijn vastpakt om te openen of sluiten. Met een trekstang voorkomt u deze lelijke plekken.