Bij het aanbrengen van uni behang moet er na worden gedacht over het ruimtelijke effect op de kamer. Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken terwijl donkere kleuren de kamer kleiner en knusser maken. Hebt u een grote ruimte in uw huis die u wat gezelliger wilt maken? Schroom dan vooral niet om een warme, donkere kleur uit te kiezen. Rood, oranje en geel maken kamers behaaglijker. Groen en blauw zijn juist koele kleuren die een ruimte tot rust laten komen en opgeruimder laten lijken.

Structuren in uni behang:
Misschien moet u bij uni behang meteen denken aan het gladde behangpapier. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten reliëf terug te vinden in het behang. Hierdoor kun je deze ook prima gebruiken op een minder gladde muur. Een van de meeste voorkomende texturen is het licht gewolkte effect. Ook een subtiel verticaal reliëfpatroon is een echte favoriet.

De structuur van het uni behang zit niet alleen in de textuur van het materiaal, maar ook in de kleur. Van een afstand lijkt het behang één kleur, maar eigenlijk is het een mix van verschillende kleuren en structuren. Deze mix van kleuren geeft een heel levendig effect.

Bij Deco home Lenis vind je de mooiste kleuren en structuren in uni behang. Kom dus eens een kijkje nemen voor inspiratie!