Shutters zijn houten luiken met verstelbare lamellen. Wil je een sfeer in je woning creëren die je een mediterraans gevoel geeft? Kies dan voor shutters. Door de houten luiken met verstelbare lamellen ontstaat er een heerlijke, relaxte sfeer in je woning.

binnenzonwering-shutters-Zonnelux-groen.jpg

Met shutters kan binnenvallend zonlicht makkelijk geregeld worden. Shutters  worden steeds populairder! Ze zijn naar eigen wens samen te stellen, zowel qua kleur als lamelbreedte en kunnen daardoor in elke ruimte geplaatst worden. Je kunt bovendien kiezen voor een dekkende verfkleur of juist een beitskleur, waardoor de mooie houtstructuur zichtbaar blijft.
Voordelen van shutters
  • Shutters zijn onderhoudsvriendelijk. Gemakkelijk schoon te houden waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben en dat is wel zo prettig. Als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën zijn shutters een uitkomst.
  • Shutters zijn duurzaam. Ze slijten bijna nooit en verkleuren niet zoals gordijnen of vitrage. Ze gaan dus lang mee en verhogen de waarde van je woning.
  • Shutters zijn iets bijzonders in je huis een echte sfeervolle blikvanger. Het is niet zomaar een raamdecoratie.
  • Helemaal dicht, open of half geopend? Je regelt met shutters het binnenvallende zonlicht met al het gemak. Zo is het lekker licht in huis, maar heb je geen last van zonlicht.
  • Shutters zorgen voor je privacy. Je hoeft je hierover dan ook geen zorgen te maken. Je kunt ze sluiten voor meer privacy terwijl er toch nog zonlicht binnenvalt. Je kunt ervoor kiezen om shutters met een tussenligger of tussenverbinding te plaatsen. Hiermee laat je de bovenste lamellen open en de onderste sluit je.
  • Een ander groot voordeel van shutters is de isolerende werking. In de zomer blijft het lekker koel, terwijl je in de winter de warmte goed binnen houdt. Dit scheelt dus ook nog eens op je energierekening!
  • Shutters zijn eigenlijk geschikt voor elke woning. Ze zijn op maat te maken voor verschillende raamvormen en typen. Ronde ramen, driehoekige ramen, toogramen, dakramen of veluxramen. Je kunt er zelfs eens over nadenken om een kastenwand te bekleden met shutters of deze als roomdivider te gebruiken.