We zien tegenwoordig steeds meer contrasten in het interieur. Zo ook op het gebied van vloeren. Een vlakke harde vloer met een zachte sfeermaker in de vorm van een karpet. Met dit contrast zorg u juist voor harmonie in uw woning.

Voordelen van vloerkleden

Decoratief, dit is vaak het eerste waar je aan denkt bij een vloerkleed. Een vloerkleed is een decoratie in je woning en geeft net dat beetje extra aan een ruimte. Zoekt u warmte en sfeer in uw huis? Dan is een vloerkleed een goede oplossing. Ook kun u met een vloerkleed zorgen voor meer kleur in huis. Een vloerkleed is bovendien erg comfortabel. Het is zacht onder je voeten en veel fijner dan een harde vloer. Bent u op zoek naar dit comfort? Kies dan voor een hoogpolig vloerkleed. Kinderen zitten graag op de vloer. Om te spelen of om naar de televisie te kijken. Een dik en wollig vloerkleed zit dan toch veel lekkerder dan een harde vloer?

Bovendien geeft een vloerkleed een geluiddempend effect. Vooral in een grote woonruimte kan het soms best galmen. Rennende kindervoetjes of een huisdier kunnen in dit geval erg storend zijn. Een vloerkleed vermindert dit geluid en daardoor creëer rust in uw huis.

Een vloerkleed creëert sfeer. Een intieme, warme en gezellige ambiance. Dat wil toch iedereen?

Ook is een vloerkleed heel veelzijdig. Een klassieke print, grafische vormen, een dierenvel of gewoon een egale kleur. Een langwerpig matje of juist een hoogpolig vloerkleed. De keuze in vloerkleden is enorm. Voor elk interieur is er wel een sfeermaker in de vorm van een vloerkleed te vinden. Houd u van eigenwijs, stoer of toch meer van modern? Met een vloerkleed is alles mogelijk. Er kan worden gevarieerd in materialen, formaten, vormen, dessins en verschillende soorten afwerking.