Bij Schildersbedrijf Lenis vindt u vele soorten behang. Het is een van de beste manieren om een huis te personaliseren. Behang is verkrijgbaar in moderne kleuren of vrolijke prints en geven direct uw persoonlijke stijl weer. Fotobehang, bloemenprints, streepjes of glamour u kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat! Er is dus altijd iets wat bij u past. Wilt u uw huis een warme en gezellige uitstraling geven? Kom eens vrijblijvend zoeken in de vele boeken die we hebben. Ook kunnen wij u een indruk geven van de mogelijkheden met onze behangcomputer.

 

WP_20160429_12_05_32_Rich_LI (1328 x 744)

Het juiste behang kiezen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er is een groot aanbod van behang. Het is eerst belangrijk om goed na te denken over de ruimte, de wanden, patronen en kleuren. Behang in één kleur wat niet te veel opvalt kan vaak als saai worden ervaren. Dan kun je beter kiezen voor verf. Opvallende muren met gekke motieven werken echter ook niet altijd heel goed voor je kamer.

Het kan slim zijn om één muur opvallend te maken, terwijl je de rest rustig houdt. Deze werkwijze heeft een grote invloed op de ruimtelijke beleving van de kamer. Denk hier dus goed over na. Kies je de verste muur als accentmuur? Dan zal de kamer naar je toe worden gezogen. Dit is zeer geschikt voor lange kamers, maar minder goed geschikt voor kleine kamers. Heb je bijvoorbeeld een hele hoge kamer die je graag iets gezelliger maakt? Dan kun je met een donker behang op het plafond de ruimte optisch lager maken. Als je een kamer groter en langer wil laten lijken kun je de zijwanden bekleden.

Als u de accentmuur hebt gekozen, is het tijd om het behangpapier uit te zoeken. In het enorme assortiment is er keuze genoeg. Van leder tot stof en van zand tot grafische patronen. Ook bij het kiezen van het behangpapier moet je rekening houden met de ruimte. Je kunt zware motieven het beste gebruiken als de kamer groot is. Hetzelfde geldt voor lijnen. Als de kamer te klein is, geeft dit al snel een benauwd gevoel. Een wand waar je niet dagelijks op kijkt kun je het beste behangen met behang met grafische patronen.

Fotobehang