Veiligheidsglas

Veiligheidsglas kan op iedere gewenste maat worden geleverd en geplaatst door onze glaszetters. Veiligheidsglas is verkrijgbaar in d volgende uitvoeringen:

  • Gehard glas
  • Gelaagd glas
  • Gehard gelaagd glas
Gehard glas

Veiliger bij een eventuele breuk, het glas springt in vele kleine brokjes in plaats van scherven. Je ziet dit bijvoorbeeld bij bushokjes, theekopjes en autoruiten.

Er zijn veel soorten glas die gehard kunnen worden. Bijvoorbeeld foatglas, diverse soorten figuurglas, 1 zijde van gelaagd glas, maar ook gekleurde glaspanelen en glas met een speciale coating (zonwerend). Ook wordt gehard glas gebruikt bij bijvoorbeeld glazen kasten en tafels.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt opgebouwd uit verschillende lagen niet-gehard glas met daarin 1 of meerdere lagen transparante folie. De glasbladen en folie worden versmolten tot een geheel en vormen zo een sterk geheel. Deze folie zorgt ervoor dat bij een breuk de scherven aan de folie blijven kleven.

Gehard gelaagd glas

Als de sterkte van gehard of gelaagd glas niet toereikend is, wordt een combinatie gemaakt tussen gelaagd en gehard glas. De combinatie zorgt voor een veilig stuk glas. Een van de voordelen: als het breekt, breekt het in duizenden stukjes. Daarbij valt het glas niet uit elkaar, maar blijft het aan elkaar zitten zodat het nog steeds een geheel is.

Gehard gelaagd glas wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor balkonruiten, balustrades, luifels, doorvalbeveiligingen en op al die plaatsen waar een grote kans bestaat dat niemand door het glas kan vallen. Ook in de auto industrie wordt tegenwoordig gehard gelaagd glas toegepast.